God og velsignet jul!

God og velsignet jul!

Takk for kontakten vi har hatt i året som snart er gått! Vi gleder oss over alle som vi får ha fellesskap med i gudstjenestene, husgruppene, bønnemøtene og ellers.

Søndag 18. desember hadde vi en godt besøkt julesang/julekonsert. Vi gledet oss over at vi fikk ha barnevelsignelse og ønsker stadig alt godt for hele familien og den lille! Det var mye frisk sang. Og Ingrid gledet og utfordret oss til å vandre videre MED Jesus i sin juletale. Les juletalen nedenfor.

Første gudstjeneste på nyåret blir søndag 15. januar kl 11. Merk tiden! Det blir en gudstjeneste der vi innvier oss innfor det nye året med bønn og lovsang, og der flere deltar. 

Det blir nye tidspunkter for søndagsmøtene framover. Det blir gudstjenester to ganger på rad på formiddagene, kl 11. Den tredje gangen samles vi kl 17 til Fellesskapskveld!

Husgruppene starter opp tirsdag 17. januar kl 19. Bønnemøtene fortsetter hver onsdag kl 19.

 

Her er juletalen Ingrid holdt (litt forkortet):

PÅ VANDRING

  • Mot Jesus, Med Jesus, For Jesus 

Gjennom hele historien er det mange som har måttet vente. Vente på drømmer som skulle oppfylles, helse som skulle vende tilbake, hjelp i vanskelige tider, den store kjærligheten.

I Bibelen var det mange som ventet på den de kalte Messias - Han som skulle være redderen som befridde dem fra slaveri og fangenskap. De ventet på en Konge som skulle ta dem med til et kongerike som var bedre å bo i. De ventet og ventet, samtidig som de levde sine hverdagsliv. De lengtet - midt i sorg og gleder - og holdt seg fast i håpet om at dagen nærmet seg.

De var alle på vandring mot Jesus, men fra helt ulike ståsted og perspektiver. Noen mer bevisst på sin reise enn andre, noen med mer lengsel enn andre. Noen preget av spørsmål, noen av tvil. Noen preget av håp, andre av håpløshet. Men de var alle på vei mot Jesus. Det var rike, fattige, møkkete, rene, små, store, sterke, svake, målbevisste, ubevisste, slitne, energibunter, friske og halte.

Maria, tenåringsjenta, som hadde planlagt fremtiden, men hvor et møte med en engel endret hele kursen hennes.

Josef, den unge mannen, som hadde sett for seg et A4-liv med den vakreste jenta i gata – hvor han skulle forsørge henne og alle deres fremtidige barn, gjennom sitt nedarvede yrke som snekker – etter en formidabel bryllupsfest. Josef som plutselig måtte revurdere det hele, da jenta forteller hun er gravid – med Guds sønn. Josef som måtte gi slipp på stoltheten og kontrollen, og stole på at en Høyere makt hadde det hele trygt i sin hånd.

Gjeterne, de med det ensomme yrket – lavt betalte – i fare for ulv og bjørn. De var på vandring – der Gud stopper dem langs veien med en himmelsk hærskare av engler. De kommer med undring mot Jesus, ubetydelige og ubevisste på hvilken rolle de har i historien som skrives.

Vismennene, de som hele livet har søkt, lett, og grublet på hvor han skulle komme, på hvordan han skulle komme, denne Kongen. Vandringen hadde vært lang, men målbevisst. Spørsmålene var mange, på leting og vandring mot Jesus. De fulgte sporene og fant målet. Fikk svar på spørsmålene, om enn i en annen innpakning enn forventet. De trodde han skulle komme blant de store og høye, i pomp og prakt – og så kom han som den lille i det lave, blant det svake. Midt i det menneskelige hverdagsliv, men allikevel med en stor touch av himmelen. Omgitt av det hellige, som et speil av den guddommelige. Endelig kunne vismennene få hylle, tilbe og gi det fineste de hadde, gull, røkelse og myrra. Før de fortsatte på sin vandring.

Vandringen mot Jesus hadde tatt slutt, og en ny begynte: Vandringen MED Jesus!

Det kommer alltid et punkt i historien, i livet og på vandringen, da man må sette seg ned, se litt på fortiden, se på opplevelsene, på erfaringene og se på seg selv.

Hva har erfaringene og møtene du har opplevd langs vandringen gjort med deg? Hva har de gjort med ditt forhold til livet? Hva har de gjort med ditt forhold til Jesus? Har de endret noe? Har du fått deg en medvandrer? Ønsker du en ny retning, ønsker du en ny kurs og ønsker du å fortsette vandringen MED Jesus?

Jesus kom for en hensikt. Jesus kom for å være nær i din hverdag, gjennom dine sorger og nederlag. Kom for å være nær i det lange løp, i korte løp, i glede og i kamp. Nær i spørsmål og nær i svar.

Jesus kom for å gi liv i det meningsløse og trøttende. Jesus kom for å gi håp og fremtidstro, midt i det usikre. Jesus kom for å vise vei fremover. Kaste lys over fortiden slik at du kan møte fremtiden her og nå. Fremtiden i all evighet.

Han kom for en grunn og den grunnen var DEG! Han kom i kjærlighet, med kjærlighet. Han kom med sannhet som setter fri – til å velge å leve, sammen med Jesus som livsledsager på vei gjennom hele livet. Tett ved sida di går Jesus. Jesus kom med et mål. Han ønsket å binde sammen himmel og jord. Jesus kom for å endre avstand til nærhet. Jesus kom for å bygge bro mellom himmel og jord. For å styrke den svake, og vandre med den ensomme. Jesus kom for å være sentrum. Jesus kom for å være kilden. Jesus kom for å være nær på din vandring. Tett ved sida di går Jesus. Han kom for å gå med deg om du vil la Han gå med.

Punktet på reisen hvor vi vurderer om vi skal la Han vandre med på veien videre. Ta sjansen på at sammen med Han ligger det beste foran. Hvilket punkt på reisen er du? Er du på vandring mot Jesus? Er du på vandring med Jesus?

Uansett hvor du er vil Han være der, der du er. Uansett hvordan du er, er Han der tett ved sida de. I vandringen i livet med Jesus – kommer vi til det punktet til ulik tid, på forskjellig tid, på forskjellig måte. At vi plutselig er klare og forstår at vi er der, at vi vil leve for Han.

Det kommer til et punkt hvor vi har valgt å slippe taket, latt oss falle og latt oss fange opp i fanget til Jesus. Kommet til det punktet at vi har sluppet Jesus inn og sluppet Jesus til. Turt å la Jesus bli vår ledestjerne, rådgiver, fredsfyrste og vår redningsmann.

På tross av tvil, spørsmål og frykt. På tross av menneskers dømmende blikk og eget levd liv.

Det kommer til det punktet at på tross av dette velger du å stole på Han og Hans kjærlighet til deg! Du går fra en vandring mot Jesus, til en vandring for Jesus og sammen med Jesus. Herfra og til evigheten.

La denne julen bli den julen du starter – eller fortsetter mot Jesus, med Jesus eller for Jesus – fra det stedet der du er akkurat NÅ. Til det stedet der du helt og holdent kan få hvile trygt i Jesu favn.

Kalender
Mar3
Gudstjeneste kl 17
Søndag, mars 3, 2024 17:00
Daniel Hop Hansen taler. Lovsangskor fra Raufoss Baptistkirke synger.
Mar17
Ski- og akedag for hele familien!
Søndag, mars 17, 2024 12:00
Apr1
Påskegudstjeneste - Andre påskedag
Mandag, april 1, 2024 17:00
Ingar Jensen taler
Powered by Cornerstone